Intensieve Taalcursussen

Intensieve taalcursussen

Voor wie als student vanuit het buitenland alle mogelijkheden van Nederland wil ervaren, is kennis van de Nederlandse taal onontbeerlijk. Met onze intensieve cursussen kunt u zich binnen een jaar ‘onafhankelijk taalgebruiker’ noemen, wat betekent dat u zich in alle situaties kunt redden.

Waarom?

 • Meer studiemogelijkheden
 • Makkelijke communiceren met mede-studenten
 • Inzicht in de Nederlandse cultuur
 • Beter perspectief op de arbeidsmarkt
 • Participeer volledig in Nederland

* Naam

* Woonplaats

* E-mail

* Telefoonnummer

* Ik ben geïnteresseerd in:

Online-Cursus
Privéonderwijs
Nederlands in een week
Anders

Praktische informatie

Inhoud


In vier opeenvolgende cursussen wordt de student opgeleid tot een zogenaamde ‘onafhankelijke taalgebruiker’, wat wil zeggen dat iemand in veruit de meeste gevallen geen problemen ondervindt met communiceren in het Nederlands.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor buitenlandse studenten aan HBO-opleidingen of universiteiten en voor hen die dat willen worden.Cursusopbouw

Het complete curriculum, dat tot niveau B2 opleidt, bestaat uit vier afzonderlijke cursussen. Deze zijn telkens opgebouwd uit modules en lessen, waarbij telkens een onderwerp centraal staat. Zo worden woorden en zinnen altijd in context aangeboden. De onderwerpen zijn zo gekozen dat de aangeboden woorden direct in de praktijk gebruikt kunnen worden.Studiemethode en begeleiding

De cursus is online, met begeleiding van een betrokken docent. De lessen omvatten lesvideo’s en een rijk aanbod aan online werkvormen. Contact met de docent is er via de interactieve lessen, waar vooral het spreken geoefend wordt.Studieduur en afsluiting

Elke cursus is in drie maanden af te ronden, zodat de cursist al na een jaar niveau B2 bereikt. Bij voldoende resultaat kan een Bewijs van Deelname worden verstrekt. De cursussen B1 en B2 kunnen ook worden afgesloten met het NT2 Staatsexamen Programma I resp. II.

- U hoeft het niet alleen te doen. De cursus wordt gegeven en begeleid door betrokken Nederlandse docenten.
- Al het materiaal is 24/7 beschikbaar en zo vaak te raadplegen als u wenst.
- De cursus omvat videolessen en interactieve lessen waarbij er direct contact is met een docent.
- U kunt op elk gewenst moment beginnen op uw eigen niveau.
- U bepaalt uw eigen studietempo.Hoe ziet de cursus eruit?

 • Interactieve lessen door een betrokken docent
 • Opgebouwd rond thema’s die aansluiten bij het dagelijks leven
 • Volop oefenmateriaal
 • Alle lesstof direct in de praktijk toepasbaar

Wat bieden we?

 • Online cursus (naar wens met les op locatie)
 • Intensieve cursus vanaf A1 t/m B2
 • Binnen een jaar naar niveau B2
 • Starten wanneer u dat wilt
 • Studeren 24/7 mogelijk


Extra mogelijkhedenSNEL EEN HOOG TAALNIVEAU

Een intensieve cursus waarmee u in een jaar taalniveau B2 bereikt – en daarmee de toegang tot meer opleidingsmogelijkheden en de Nederlandse arbeidsmarkt

INTERACTIEVE LESSEN VAN BETROKKEN DOCENTEN

De begeleiding vindt plaats door docenten die persoonlijk betrokken zijn bij het leerproces en precies weten waar de problemen van de Nederlandse taal liggen.

STUDEREN WAAR EN WANNEER U WILT

Omdat de lesstof volledig online wordt aangeboden bent u voor uw studie niet aan een vast studeermoment gebonden. Zo is de cursus makkelijk in te passen in uw drukke bestaan.

AANDACHT VOOR DE NEDERLANDSE SAMENLEVING

De cursusstof is opgebouwd rond thema’s uit de dagelijkse praktijk. U leert niet alleen de Nederlandse taal te beheersen, maar komt ook meer te weten over het reilen en zeilen van Nederland.